Airconditioning kopen

Vooraleer je overgaat tot de aankoop van airco dien je een aantal zaken te overwegen. Wij helpen je om de beste keuze te maken.

Welke airco is het best geschikt?

Er bestaan zeer veel soorten airco's, er wordt een onderscheidt gemaakt tussen de manier en de plaats van montage ( muur / vloer / plafond ), de technologie of functies dat het aircosysteem aanbiedt ( ontvochtigen / verwarmen / koelen / ventileren ) en het vermogen, opstelling en koelcapaciteit van het aircosysteem. ( split / multisplit / VRF ). Lees onze tips waar je dient op te letten om de juiste airco te kiezen.

Kies je voor mobiele of vaste airco?

Deze keuze die je dient te maken is zeer belangrijk aangezien het in beide gevallen om een vrij grote investering gaat. Indien je budget beperkt is, en slechts één ruimte ter gelijkertijd wenst te koelen, ben je beter af met mobiele airco. Je behoudt dankzij mobiele airco de mogelijkheid om verschillende ruimtes te koelen maar niet tegelijkertijd. Je dient ook een afvoer te voorzien. In vele andere gevallen ben je beter af met vaste airco. Werk je met split airco, dan is de keuze van de buitenunit zeer belangrijk. Er zijn een aantal criteria die bepalen welke airco je het best kiest. Lees hier onze tips.

Het koelvermogen berekenen

Niet onbelangrijk is het koelvermogen van de airco. Het maximaal benodigd koelvermogen van een ruimte zal bepalen welk aircosysteem voldoet om voldoende te koelen, verwarmen, verluchten en ontvochtigen. Bereken hier jouw benodigd koelvermogen.

Onderhoud airco-installatie

Vooraleer je een airco koopt of laat installeren is het belangrijk om zicht te hebben over het onderhoud van jouw airco-systeem. Een onderhoud verhoogd de levensduur en de goede werking van jouw installatie. Sta je zelf in voor het onderhoud of laat je een technicus jouw installatie periodiek onderhouden? Waar dien je op te letten? Ga je voor een onderhoudscontract of niet? Zo ja, wat kost het onderhoud van een airco en welke werken worden uitgevoerd?

Airco merken vergelijken

Er zijn tal van wereldwijde fabrikanten van airco's. Wij geven een overzicht van de 25 meest geplaatste airco-merken in België. Ontdek hier alle merken

Prijs airco

Vooraleer je overgaat tot de aankoop van airco dien je een idee te hebben van de richtprijzen. Er is al mobiele airco vanaf €500 en vaste airco vanaf € 1.500. Vallen de richtprijzen niet binnen jouw budget, dan heeft de aankoop van een airco of een airco-installatie geen zin. Ontdek op Airco-installatie.be richtprijzen van zowel mobiele als vaste airco en wat de totaalprijs zal bepalen. Raadpleeg de airco richtprijzen

Prijzen vergelijken : offerte aanvragen

Vallen de richtprijzen binnen jouw budget, dan is het verstandig om eerst de prijzen bij verschillende airco-installateurs te vergelijken. Zij maken een offerte op maat op, enkel op deze manier ben je zeker wat de totaalkosten zullen zijn. Tijdens het samenstellen van jouw offerte-aanvraag zijn er een aantal zaken die je het best op voorhand weet om tot een goede vergelijking te kunnen overgaan. Wij geven een aantal tips die je zeker en vast gaan helpen om tot een goede offerte-aanvraag over te gaan.

Veel gestelde vragen

Nog niet overtuigd van de plaatsing van airco? Raadpleeg dan de 10 meest gestelde vragen mét antwoord.

Airco plaatsen?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte