Airco plaatsen

Indien je van plan bent om airco bij je thuis of op kantoor te installeren, zijn er een aantal zaken die je dient te weten om de juiste investering te doen.

Is airco wel iets voor jou?

Als je kiest voor airconditioning, dien je de voor- en nadelen te kennen en weten hoe een airco-installatie werkt. Het is en blijft een vrij grote investering zeker als je maar af en toe de airco zal gebruiken. Een groot voordeel is uiteraard de koeling van ruimtes maar vergeet niet dat airco veel energie ( elektriciteit ) kan verbruiken én dat je er de plaats moet voor hebben. Je kan hier een aantal afmetingen van airconditioners raadplegen.

Airco kiezen

Vooraleer je een airco-systeem kan kiezen, zijn er een aantal criteria die zullen bepalen welke soort airco het best geschikt is voor jouw situatie. Een belangrijke factor daarbij is de berekening van het koelvermogen. Het benodigd vermogen om te koelen en eventueel verwarmen van ruimtes zal het type airco bepalen. Kies ook altijd voor een energiezuinige airco, er zijn al airco's die maar 20% elektriciteit meer verbruiken.

Airconditioning installeren

Ben je er uit welk type airco het best voor jou van toepassing is, dan heeft elke soort airco zijn specifieke eisen om een goede technische installatie te verzekeren. De plaats van de buitenunit en de binnenunit van airco's zijn van groot belang om een perfecte koeling te garanderen waar je jarenlang kan van genieten.

Functies van airco

Wat verwacht je van het airco-systeem? Wens je enkel frisse lucht in huis of kantoor of dient de airco ook te kunnen verwarmen? Zoek je een airco met een ventilatiesysteem of moet deze de lucht ontvochtigen... zoals je merkt bestaan er tal van functionaliteiten die bij jouw van toepassing moeten zijn. Communiceer met een vakman of airco-installateur goed wat jouw noden en bijhorend budget zijn.

Veel gestelde vragen

Nog niet overtuigd van de plaatsing van airco? Raadpleeg dan onze 15 meest gestelde vragen.

Airco plaatsen?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte