Airco functies

Tijdens je zoektocht naar de ideale airco, zijn er een aantal functies die je verwacht van een airco-systeem. Wij sommen de mogelijkheden op.

Airco met inverter-regeling

Airco met inverter-regeling is "slimme airco" en past zich aan aan jouw behoeften. Wordt de gewenste binnentemperatuur bereikt, dan zal de airco daar rekening mee houden en op een lager pitje werken. Het toestel zal minder energie verbruiken maar de gewenste binnentemperatuur op peil houden. Doordat de compressor minder aan- en uitgeschakeld wordt zal de levensduur van de compressor langer zijn.

Klimaatregeling

Welke functies zijn belangrijk voor jou: koelen, verwarmen, ontvochtigen of ventileren... Onthou bij de keuze van jouw airco welke klimaatfuncties de airco moet bevatten.

Stille airco

Stille airco is belangrijk op plaatsen zoals slaapkamers en werkplekken waar rust of concentratie primordiaal zijn. Installeer daarom altijd een geluidsarme airco-installatie. Meestal is vaste airco net iets stiller dan mobiele airco. Airco's die minder dan 50 dB produceren worden als stil aanzien, ze maken iets minder lawaai dan een afwasmachine.

Controle op energieverbruik

Met de functie "controle op energieverbruik" kunt u het niveau van energieverbruik selecteren op basis van de situatie. Geniet van een koele en comfortabele atmosfeer terwijl u toch energie bespaart.

Automatisch reiniging

De uitgebreide automatische reinigingsfunctie verhindert de vorming van bacteriën en schimmel op de warmtewisselaar en biedt zo een aangenamere omgeving voor meer comfort voor de gebruiker.

Controle luchtverspreiding

Gebruikers kunnen de richting van de lamellen kiezen uit vooraf ingestelde posities. Zo kunt u de exacte windblaasrichting instellen die u wenst.

Opvang kleine deeltjes & ionisator

De airco-filter vangt stofdeeltjes op. Vraag na tot welke grootte kleine deeltjes worden opgevangen. Kleine deeltjes tot 10㎛ worden als klein aanzien. Airco's met luchtreiniging zijn uitgerust met een ionisator en haal stof, schimmel, rook, vieze geurtjes en bacteriën uit de lucht.

Airco plaatsen?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte