Airco met verwarming

Sommige airco’s zijn zo ontworpen dat ze naast ruimtes koelen ook nog eens de ruimtes kunnen verwarmen indien nodig. Zo krijg je een volledig klimaatsysteem in de vorm van een airco.

Koelen + verwarmen = warmtepomp airco

Met bovenstaande titel willen we duidelijk maken wat met klimaatregeling of klimaatbeheersing bedoeld wordt. Klimaatregeling is dus gewoon een systeem om onder gelijk welke omstandigheid de gewenste temperatuur te krijgen. In sommige gevallen kan deze klimaatregeling gebeuren met een airco. Deze airco zal dan bij koud weer werken zoals een warmtepomp en koude buitenlucht aanzuigen om deze opgewarmd terug te geven binnen de woning.

Klimaatregeling of klimaatbeheersing: ook de luchtvochtigheid telt

Wens je alleen het allerbeste voor jou, het bedrijf of je woning? Kies dan voor een klimaatregeling die ook de luchtvochtigheid in de ruimtes regelt. Een vochtige warmte wordt als heel onprettig ervaren terwijl een droge warmte dragelijker is. Als de lucht dus niet te vochtig is, mag de temperatuur wat hoger zijn. Dit alles heeft te maken met het feit dat in een vochtige lucht ons zweet minder kan verdampen en op de huid blijft liggen.

Airco plaatsen?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte