Airco met ventilatie & luchtreiniging

Door de betere isolatie van woningen en bedrijfsgebouwen wordt ventilatie van de binnenlucht belangrijker. Ook het feit dat we steeds meer binnen blijven, vervuilt de binnenlucht. De ideale oplossing is een airco met ventilatie.

Waarom de woning of kantoor ventileren?

Vervuilde lucht zal zorgen voor een slechtere leefomgeving. Dit zal zorgen voor overlast zoals hoofdpijn, vermoeidheid en allergieën. Uiteraard is vervuilde lucht in onze woning niet te vergelijken met de vervuilde lucht afkomstige van industrie maar gezond is de binnenlucht zeker niet. Door te ventileren kan je de luchtvochtigheid van de binnenlucht regelen en door het gebruik van luchtfilters worden ook allerhande schadelijke stofdeeltjes gefilterd uit de lucht. Tevens wordt er ook voor gezorgd dat het zuurstofgehalte in de lucht optimaal is.

Waarom een airco met ventilatie combineren?

Een airconditioning moet sowieso buitenlucht aanzuigen, afkoelen en doorgeven aan de binnenlucht in de woning of kantoorruimte. Als de airco gebruikt wordt als ventilatie dan zal de airconditioning de lucht niet afkoelen maar direct doorsturen. Het is dus een kleine moeite voor een airconditioningsysteem om lucht te ventileren.

Geen afzonderlijk ventilatiesysteem installeren

Het grootste voordeel van een airconditioning met ventilatiesysteem te combineren is dat er geen afzonderlijke systemen nodig zijn. Dit bespaart op onderhoud en beperkt het aantal apparaten zoals binnenunits, roosters en kanalen in de woningen of gebouwen.

Airco plaatsen?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte