Airco werkt niet meer en start niet op

Niks is zo frustrerend dan een aircotoestel dat niet werkt als je het juist nodig hebt. Het is warm wenst met de afstandsbediening de airco te starten maar deze start niet op. De airco werkt niet meer? Dan kunnen een aantal mankementen aan de oorzaak liggen.

Slechte elektrische voeding

Meestal heeft het te maken met een elektrisch probleem als de airco niet aan slaat. Controleer de voeding van het toestel. Kijk na of het toestel wel in het stopcontact zit. Zit het in het stopcontact dan kan het zijn dat er een kortsluiting of in het stopcontact heeft plaatsgevonden. Vervang het stopcontact indien nodig.

Stroomstoring of doorgebrande zekering

Meestal gaat dit gepaard met een probleem met de schakelaar in de elektriciteitskast. Kijk in de kast na of de schakelaar nog aan staat en of er geen zekering is doorgebrand. Als de airco op een bepaald circuit zit, kan het zijn dat een ander elektrisch toestel of een mankement op een andere plaats de oorzaak is van een stroomstoring. Kijk alle toestellen na en meet alle stopcontacten uit. Meestal kan je gewoon weer de schakelaar aanzetten en werkt het aircotoestel weer. Als de airco geen stroom meer krijgt is het verklikkerlichtje meestal uit. Is het niet uit dan ligt het probleem binnenin de airco.

Batterijen zijn op

Een andere oorzaak dat je de airco niet meer kan aanzetten kan liggen aan het feit dat de batterijen van de afstandsbediening op zijn of dat ze bijna leeg zijn. Slecht werkende batterijen of batterijen die bijna op zijn kunnen bepaalde opdrachten verkeerd doorsturen naar het toestel. Controleer of de afstandsbediening nog werkt.

Timerfunctie

Controleer of de (sleep)timer functie niet aanstaat. Een sluimerschakelaar schakelt het aircotoestel automatisch uit op een vooraf ingestelde tijd.

Probleem blijft duren

Contacteer een technicus of airco-installateur om een interventie in te plannen. Hij zal het probleem te bekijken en proberen op te lossen. Probeer nooit zelf elektrische problemen op te lossen. Er is groot gevaar voor elektrocutie.

Airco onderhoud nodig?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte