Airco koelt niet meer

Indien een airco-installatie niet meer naar behoren koelt, kan dit liggen aan een aantal oorzaken. Wij sommen deze op en wat je er aan kan laten doen.

Elektrisch probleem

Een airco die niet meer koelt kan te kampen hebben met een elektrisch probleem of een probleem met de batterijen waardoor de airco niet meer naar behoren werkt. De meest voorkomende oorzaken zijn:

  • batterijen werken niet meer of zijn bijna op;
  • er is een probleem met de elektrische voeding van het toestel;
  • het elektrisch circuit / schakelaar waarop de airco is aangesloten werkt niet meer;
  • de timerfunctie staat aan;
  • ...

Split airco werkt met een binnen- en buitenunit. Het kan zijn dat er een probleem met de buitenunit is waardoor er binnenin geen koele lucht meer wordt verspreidt.

Probleem met de koelvloeistof

Om te koelen werkt een airco met een koelmiddel. Het koelmiddel zorgt voor de koeling van warme lucht. Als er te weinig koelmiddel aanwezig is, zal de airco niet goed meer de ruimtes koelen. Je airco bijvullen is de beste oplossing.

Verstopte waterafvoer

Condenswater in de binnenunit dient via een hydraulische afvoerslang naar buiten afgevoerd te worden. Het kan zijn dat de afvoer verstopt geraakt door vervuiling waardoor er lekkages ontstaan. Een slechte afvoer zorgt voor een slechte werking en verminderde koeling van de airconditioning.

Onvoldoende koelvermogen

Zorg voor een airco-configuratie en airco installatie die voldoet aan jouw eisen. Zorg voor voldoende koelvermogen om de ruimtes op de temperatuur te koelen zoals jij dit wenst. De plaatsing van onder-gedimensioneerde aircotoestellen zal ervoor zorgen dat de airco onvoldoende koelt. Kies voor een toestel met voldoende koelvermogen. Warme werk- en leefruimtes die veel koeling vragen, zullen meestal uitgerust worden met vaste airco en niet met mobiele airco.

Verstopte filters

De binnenunit van een airco zuigt de warme lucht aan. Deze is meestal vervuild waardoor de filters in het toestel na verloop van tijd verstoppen. Doordat een airco een gesloten circuit is, dient er voldoende warme lucht aangezogen te worden. Zijn de filters verstopt, laat dan een airco-onderhoud uitvoeren.

Airco onderhoud nodig?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte