Airco voor kapsalon

Om het comfort van de klanten van een kapperszaak optimaal te houden, is de plaatsing van airco in kapsalons een uitstekende keuze.

Waarom airco voor kappers?

Om de klanttevredenheid te behouden, vragen bezoekers aan het kapsalon comfort. Een goede klimaatbeheersing is daar één van factoren van. Wachten op je knipbeurt, je haar laten knippen... wordt zoveel comfortabeler in de juiste temperatuur. Daarom kiezen kapsalons meer en meer voor de plaatsing van airco. Bovendien verhoogt de juiste binnentemperatuur de productiviteit van werknemers en personeel.

Soorten airco voor kapsalons

Er bestaan een aantal soorten airco-systemen die in het kapsalon geplaatst kunnen worden:

Mobiele airco

De meest goedkope en snelle manier om een haarsalon te koelen is de plaatsing van mobiele of verplaatsbare airco. Ook de snelheid van koelen is enorm, je haalt het toestel gewoon in de betere doe-het-zelf zaak. Mobiel is goed voor mensen die een budgetvriendelijke manier van koelen zoeken.

Toch kan mobiele airco lastig zijn om te gebruiken. Zo dien je een raam- of deuropening te zoeken om de warme lucht te kunnen afvoeren. Meestal oogt dit niet professioneel. Een tweede nadeel is het laag koelvermogen. Als verschillende personeelsleden het haar staan te drogen tijdens een warme zomerdag, én de zon zit in de vitrine, dan dient de airco voldoende koude lucht te blazen om de juiste temperatuur te bereiken. Veel mobiele airco's voldoen niet om een grote ruimte te koelen, bovendien is de luchtverspreiding niet optimaal. Mobiele airco is alleen interessant voor een zeer klein kapsalon met 1 kappersruimte.

Opteer je toch voor verrijdbare airco, let dan op het max. geluid ( dB ) dat het apparaat produceert én kies een toestel in energieklasse A of B.

Tip: kies je voor mobiele airco, blaas dan nooit de koude lucht direct in de richting van jouw klanten.

Lees hier: kies je voor mobiele of vaste airco en wat is mobiele airco

 

Vaste airco: single- of multi-split airconditioning

Vaste airco voor kapsalons bestaat meestal uit split-airco toestellen en bestaan uit één buitenunit en één of meerdere binnenunits. Single-split airco kan slechts in 1 ruimte van het kapsalon koelen terwijl multi-split airco meerdere ruimtes kan koelen. Het voordeel van vaste airco is het groot koelvermogen, geen gedoe met de warmteafvoer, en je kan de airco-unit inbouwen zodoende deze niet in de weg staat. Split-airco is zeer stil en zeer energievriendelijk. Bovendien kan je je airco per ruimte instellen of deze moet koelen, verwarmen, ontvochtigen en of deze dient te ventileren.

Lees meer over single-split units en multi-split units.

De binnenunits

De binnenunit is het toestel dat de koude licht in de kapperszaak blaast. Afhankelijk van de plaatsingsmogelijkheden kan je kiezen uit verschillende soorten binnenunits. Deze kunnen op of in het plafond geplaatst worden, hoog tegen de wand of op de vloer. Professionele airco's ( zie veel ruimtes en groot koelvermogen ) werken via kanaalairco of duct units.

Lees meer over de soorten airco's

Functies airco's

  • koelen: koelt de ruimte volgens koelvermogen
  • verwarmen: plaats een airco met warmtepomp ( lucht-lucht )
  • ventileren / verluchten: airco verlucht de ruimte tijdens koelen of verwarmen
  • ontvochtigen: haalt overtollig vocht uit de ruimte = minder zweten
  • Lees alle functies

 

Wat kost airco voor kapsalons?

Lees hier alles over de prijs van airco's.

Airco plaatsen?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte